keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Hääkakkuja

Tein tuossa viime kesänä yhden hyvän ystäväni häihin täytekakut. Ystäväni tosin teki pohjat, joten en niihin päässyt vaikuttamaan. Mutta sisusta ja koristukset ovat sit taas minun käsialaani!=) Täytteessä käytimme ainoastaan mansikkahilloa ja kermavaahtoa, joka oli maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostutukseen käytin perinteiseen tapaani appelsiinimehua.
Keskellä kakkua on vaaleanpunainen marsipaani, joka valitettavasti pääsi vähän kosteassa jääkaapissa sulamaan. Ruusut olen myös itse tehnyt käsin ja kukkaset ja lehdet ovat painettu Ullan Unelmasta ostetuilla koriste muoteilla. Laitoin liljojen kukat kananmuna kennoihin kuivumaan muutamaksi päiväksi, jotta ne ehtisivät kuivumaan. Hennon punaisen värin sain sivelemällä siveltimellä kevyesti punaista kimaltelevaa elintarvike kimalle jauhetta, jota myös saa Ullan Unelmasta! Olen siis aika ahkeraan välillä sponsoroinut kyseistä liikettä monilla ostoksillani!=) Mutta mikäs siinä kun löytää sen luotettavan ja hyvän paikan josta ostaa!=) Reunat koristelin kerma pursotuksilla.
Tein myös morsiammen tyttären toiveesta yhden kakun joka sisälsi suklaata. Eli sulatin varovaisesti mikrossa leivonta suklaata ja kaadoin sen sulana valmiin kerman joukkoon, samalla sekoittaen.
Hääpari tuntui ainakin olevan tyytyväisiä kakkuunsa ja kyllä monet vieraatkin tulivat ihan kiittelemään henkilökohtaisesti kun kuulivat, että kuka oli ollut kakkujen tekijä. Positiivinen palaute on tässä ammatissa aina mukavaa kuunneltavaa, silloin tietää onnistuneensa työssään. Tottakai otan myös negatiiviset kommentit vastaan lämmöllä, koska eihän sitä muuten tiedä miten voisi omia taitojaan kehittää!=)

2 kommenttia:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit muistakaa nimimerkki!