maanantai 16. huhtikuuta 2012

1 vuotis kakku

Pahoittelen pitkä aikaista jäätymistä tämän blogin suhteen. Mutta nyt aion ottaa asiaan muutoksen ja päivitellä tätäkin useammin, ettei vallan homehdu tänne!!!=D

Tein tuossa jonkin aika sitten serkku tytyölleni hänen 1 vuotis syntymäpäivä kakun. Lapsen äidin toiveena oli aivan tavallinen mansikka kerma kakku, jossa olisi koristeena suklaa perhosia. Sisuksiin tuli tavallinen mansikka-kerma-rahka-täyte ja pintaan mansikat ja hyytelösokerista valmistin mansikoiden päälle perinteisen kiilteen!!:) Kerma pursotukset reunoille. Suklaa perhoset tuottivatkin vähän enempi pään vaivaa. Tavallinen kaupan leivonta suklaa kun ei kovin hyvin jämäköidy. Kylmässä täytyy pitää osia kauan ennen kun ne voi leivinpaperista irroittaa ja koota yhteen, siinäkin vielä haasteena on tuo suklaan helppo sulaminen. Sain kun sainkin useiden tuntien tappelun jälkeen perhoset koottua ja kakun valmiiksi!!!:) Kakun teko vaihe vaiheelta:
Pohjattuani kakun, sipaisen monesti täyte ainesta vielä kakun reunoihin saadakseni tasaisen pinnan kakkuun.
Hilloa laitetaan kakun pintaan marjojen alle estämään marjoista valuvan nesteen imeytymistä kakkuun. Jos hilloa ei olisi tulisi kakusta helposti liian kostea.
Talvella on käytettävä pakaste mansikoita, mutta kesällä on ihaa tehdä kakku aivan tuoreista marjoista. Kakussa olevat mansikat ovat halkaistu keskeltä ja aseteltu pyöreä puoli ylöspäin
Kakku valmiina, tein samaan aikaan kakkuja kaksi kappaletta ja tämä on toinen niistä valmiina, siitä johtuu alustan erilaisuus. Pursotin pussilla ja tähti mallisella tyllalla pursotin reunukset, sekä asettelin perhoset paikoilleen ja laitoin vähän nonparelleja koristeeksi tuomaan hieman säihkettä kakkuun!!=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit muistakaa nimimerkki!