tiistai 8. toukokuuta 2012

Suklaa kerma täytekakku

Sain myös samana viikonloppuna tehtäväksi naapuriin uuden ystäväni pojalle suklaisen täytekakun, kuin mitä oli panssarivaunun tekeminen!=)
Kakun pohja on kaakao-kakkupohja. Ensimmäinen pohjan erä meni ihan plörinäksi. Yritin laittaa kakkupohjaan sulaa suklaata tuomaan enempi makua, mutta jotenkin en sitä vain saanut onnistumaan. Loppu tuloksena oli lässähtänyt kakun rääsy. Eikun uusiksi ja tällä kertaa käytin taikinassa kaakaojauhetta oikean suklaan sijaan ja onnistui jo huomattavasti paremmin. Täytyy siis perehtyä siihen aidon suklaan käyttöön himan enemmän, josko vaikka joskus saisin sen onnistumaan!=)
Pohjasin kakun suklaa-vanilja täytteellä ja kostutuksena käytin ihan tavallista appelsiini mehua. Reunoille pursotin tavallista kermaa ja keskelle valmistin suklaa "kinuskin".

Tämän kakun ongelmat eivät rajoittuneet pohjan epäonnistumiseen vaan vilkaistessani kakkua seuraavan kerran jääkaapissa, oli suklaa työntänyt kermat alas kakun reunoilta. Hetken panikoituani tilannetta sain rauoituttua ja todettua, että uudestaanhan ne kermat olisi pursotettava. Omaksi epäonneksi jääkaapissani ei vain ollut yhtään kermaa ja kaupat aukesivat vasta 12 aikaan. Ja kaikenlisäksi kakun olisi ollut määrä olla paikalla juurikin kello 12.00!! Laitoin hätäisen viestin ystävälleni, että kakku hieman viivästyy ja kaahasin autolla lähi kauppaan odottamaan ovien aukeamista. Sain kun sainkin kakun loppujen lopuksi uudestaan kasaan, eikä se myöhästynyt kuin puoli tuntia sovitusta ajasta. Mutta onneksi heille tuli vieraatkin vasta yhden aikaan, ettei kuitenkaan ihan hengen hätää ollut. Kakku oli kuulemma todella maittavaa ja ystäväni lupasi tilata minulta kakut jatkossakin heidän perhe juhliinsa!!!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit muistakaa nimimerkki!