keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Ristiäiskakkua

Vietimme tuossa huhtikuun alussa rakkaan poikamme ristiäisiä ja en voinut olla sinne tekemättä itse tarjottavia, hölmö kun olen. Vieraita oli kaikkiaan noin 25 lapset ja me itse mukaanlukien. Pitkänmatkalaisia oli suurin osa, joten tuhti suolainen tarjottava oli ehdoton vaihtoehto tarjottaville makean lisäksi. Niinpä suolaiseksi puoleksi päätin valmistaa kahta eri sorttimentaalia voileipäkakkua: lihan ja kalan.


Lihakakku koostui vaaleasta ja tummasta leivästä, jotka kostutin maidolla. Täytteeksi tuli ainoastaan yksi täyte johon tuli paprikaa, kinkkusuikaletta, kermaviiliä, juustoraastetta, maustettua tuorejuustoa ja erilaisia mausteita. Kuorrutukseen valmistin majoneesi-kermaviili tahnan ja koristeluun käytin friseesalaattia, viinirypäleitä, kirsikkatomaattia, metwurstia ja kinkkuleikkelettä.


Lohikakku sisälsi myöskin vaalean ja tumman leivän joiden kostutukseen käytin jälleen maitoa. Täytteeseen tuli kylmäsavulohta, kermaviiliä, omenaa, maustettua tuorejuustoa, sitruunanmehua, tillä ja punasipulia. Kuorrutteeseen tuli jälleen kermaviili-majoneesi tahna ja koristeluun käytin graavilohta, friseesalaattia, kirsikkatomaattia, sitruunaa, keitettyjäkananmunia ja tilliä


Makeaksi tarjottavaksi leivoin vadelma-valkosuklaa cupcake-leivoksia, joiden kuorruttamiseen tein voikreemin voista ja tomusokerista.


Ja itse päätähtenä olikin sokerimassalla kuorrutettu täytekakku, vaalealla sokerikakkupohjalla, appelsiini kostutuksella ja sekamarja täytteellä. Koristeluun käytin  pitsiaineella tehdyn pitsin , sokerimassasta muovailin koristeet ja voikreemillä pursotin sokerimassa kukille terälehdet, sekä pojan nimen kakun pintaan.


Kova työhän nuissa kakuissa oli näin vauvan hoidon ohella, mutta hengissä selvittiin ja ainakin vieraat tuntuivat tarjottavista tykkäävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit muistakaa nimimerkki!