sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Merirosvo kakku

Eilen serkkupoikani 4 vuotis syntymäpäivillä oli teemana merirosvot ja sinne luonnollisesti toivottiin minulta aiheeseen sopivaa kakkua. Hetken puntaroittin, että teenkö pelkän merirosvolaivan, pelkän aarearkun vai yhdistankö kaikkea erilaiseksi kokonaisuudeksi. Lopulta tulin siihen tulokseen, että yhdistän niitä kaikkia :)


Kakkuun leivoin kaakaopohjan, kostutin kakun vaniljamaidolla ja täytteeksi tein sekamarjatäytteen. Kakun kuorrutin sokerimassalla. Laivan tein erillisestä kakkupohjasta samoilla täytteillä, muotoilin ja kuorrutin kakun ja laitoin laivan pohjaan kreemikerroksen ettei alemman kakun pinta kostu ja läväytin laivan seilaamaan merelle. :)


Koristeeksi tein merirosvokarttaa ja saarta jossa aarrearkku sijaitsee. Aluksi en ajatellut näiden koristeiden lisäksi laittaa muuta, mutta hetken kakkua silmäiltyäni, aloin miettimään reunojen koristelua.. Kakku kun näytti kaipaavan vielä viimeistä silausta. Niinpä päätin laittaa muutamia kaloja uiskentelemaan reunoille merilevien sekaan. Nyt kakku näytti omaan silmääni hyvältä :)


Saarekkeen tein keksinmuruista. Lipun askartelin laivaan ihan paperista ja grillitikusta :) Kakku sai osakseen hirmuisesti kehuja ja synttärisankari ilmoitti heti alkuunsa tomerana, ettei laivaa saa kukaan syödä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit muistakaa nimimerkki!